De finalisten van 2019 zijn:

De voorronde in de Haveltermade van 15 dec 2018 was een groot succes.

De nog hele jonge talenten gaan zich voorbereiden op de selectie voor de grote finale in maart 2019.

 

De winnaars van 2017!

Wat hebben we een geweldige show gehad op maandag 11 december. Op die dag bestegen 11 talenten en groepen t/m 21 jaar in verschillende samenstellingen de bühne van Schouwburg Ogterop. Zij waren de uitverkorenen die de aanwezigen in vervoering mogen brengen met hun stem, instrument, dans of acrobatiek. De avond was een initiatief van LISZ, oftewel de vier vrouwelijke serviceclubs van Meppel. Zij hebben de handen ineen geslagen om talent uit deze hoek van Drenthe op een podium te tillen en hen zo te helpen naar wie weet een mooie carrière of fantastische vrijetijdsbesteding.

De grote winnaars die een cheque van € 750 wonnen waren:

  • Stijn de Wild (17 jaar) op gitaar, keybord en zang. Hij zong het zelfgeschreven ‘My mother and Me
  • Seth Henstra (12 jaar) op drum met ‘Lane Boy’ van Twenty one Pilots

Volonté Acrogym won de Media Award twv € 250!

Dit zijn alle deelnemers van Podium Meppel die op 11 december tijdens de Grote Liveshow in Schouwburg Ogterop te bewonderen waren:

Finalisten Podium voor Talent 2017
Naam inzender Discipline Leeftijd Coach
Leeftijdsgroep tot 16 jaar (18 personen)
Ruben Dekker (1) Trompet 11 jaar Manon Taal-Kuiters
Seth Henstra (1) Drum 12 jaar Marieke Navarro
Isa Molema (1) Acrobatiek 14 jaar Annigje Uddinga
Marit Nygård (1) Ukulele, piano, gitaar en zang 14 jaar Mieke Boers
Volonté (10) Acrogym < 14 jaar Silvia de Loos
Leeftijdsgroep 16-21 jaar (13 personen)
Lotte Dinkla en Fabiënne Schadee(2) Zang en piano > 16 jaar Nathalie Vonk
Madelief Gal (Daisy) – 1 Zang 17 jaar Doesjka Lammers
Lise Giethoorn (1) Dwarsfluit 17 jaar Danielle Drost
Raw Essential (6 personen) Dans (hiphop) > 16 jaar Eigen coach
Bibi Wemmenhove (1) Zang en gitaar 16 jaar ?
Stijn de Wild (1) Gitaar en zang 17 jaar Nynke de Vries

Wilt u hen boeken voor een optreden, neem dan contact op via info@podiummeppel.nl. Of kijk op de persoonlijke profielpagina’s.

Geweldige winnaars! Dank aan de sponsoren Werkplan, Stichting Grote Broer en Stichting Waarborgfonds die het mogelijk hebben gemaakt om deze prachtige cheques te kunnen uitreiken die de talenten kunnen besteden aan hun verdere ontwikkeling. Succes en we gaan jullie volgen!!!

 

Bekijk hier het verslag van de Workshops!

 

 

Dinsdag 3 oktober 2017

Tientallen inschrijvingen voor Podium Meppel

Tientallen talenten in de leeftijd van 9 t/m 21 jaar hebben afgelopen weken gehoor gegeven aan de oproep om zich aan te melden voor Podium Meppel. Zij dingen allen mee naar een plaatsje in de grote talentenshow op 11 december in Schouwburg Ogterop.  Op 30 september sloot de inzendtermijn voor de auditiefilmpjes.
Podium Meppel is een initiatief van de vier (dames) serviceclubs in Meppel die onder de gezamenlijke naam ‘LISZ’ Podium Meppel hebben opgezet. Doel is om cultureel talent uit deze hoek van Drenthe op een podium te tillen en ze te laten ervaren hoe gaaf het is om op te treden voor een groot publiek. De uiteindelijke winnaars gaan op 11 december naar huis met een fantastische ervaring én een geweldige prijs!

Breed aanbod
Maar zover is het nog niet. Eerst buigt een deskundige jury zich over de 35 inzendingen in diverse genres. Van acrogym en hip hop, tot goochelen, zang en breakdance. Van dwarsfluit tot viool en van drum tot saxofoon. Margeet Lanjouw, één van de mede-organisatoren: ‘We zijn echt ontzettend enthousiast over het brede aanbod aan audities en de talenten die we nu al gespot hebben.  Op 5 oktober maken we een eerste selectie van de jongeren die door mogen naar de workshopmiddag. Iedereen krijgt persoonlijk bericht of ze door zijn of niet. Deze workshopmiddag vindt plaats op 5 november in het pand van Van Dorsten aan de Grote Oever. Daar krijgen alle talenten les in persoonlijke presentatie, omgaan met stress, PR en styling.’

Ondersteuning
Volgens Lanjouw  wordt het project omarmd door vele instellingen, bedrijven en particulieren. ‘Denk aan Scala, Ogterop, De Meenthe, mediapartner Meppeler Courant, De Rabobank en Werkplan. Deze laatste ‘levert’ de Youtuber Sven van der Meulen die leuke filmpjes voor ons maakt. Maar we zijn ook financieel ondersteund door o.a. Het Burger Weeshuis, het Waarborgfonds, het Aanjaagbudget en Stichting Grote Broer. Iedereen wil een steentje bijdragen om deze talenten te helpen en dat is ontzettend leuk. Zo bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid om in het voorprogramma van Edwin Evers op te treden in Steenwijk binnenkort. Hoe leuk is dat?’

Josje Huisman
Wie er uiteindelijk doorgaat naar de grote liveshow in Schouw Ogterop 11 december wordt bepaald door een deskundige jury onder leiding van schouwburgdirecteur Wybrich Kaastra. Lanjouw: ‘Ook hebben we al een paar juryleden bereid gevonden om onze talenten te beoordelen, zoals Gino Spijkerman en Ton Henzen en we zijn nog bezig om bijvoorbeeld Josje Huisman van K3 naar Meppel te halen. De jury let op originaliteit, presentatie, techniek en inhoud. Wie bij de show aanwezig wil zijn, moet de facebookpagina van Podium Meppel in de gaten houden, want daar wordt bekend gemaakt wanneer de kaartverkoop (à 10 euro) van start gaat.’
Wie meer wil weten kan kijken op www.podiummeppel.nl.

Zondag 18 juni 2017 14:39